27 Mart 2017

Para Sayar Android Uygulaması




"Para Sayar" android uygulaması para sayma makinesi gibi paraları otomatik olarak saymasa da para saymayı çok kolaylaştıran bir uygulamadır özellikle fazla miktarda olan paraları saymakta yararlanabilirsiniz. 

Kullanılışı: önce tüm paralar kendi türünde ayrılır (yüzlükler, ellilikler gibi) daha sonra kaç adet olduğu sayılır ve programdaki adet kısmına yazılır böylece program anında para miktarlarını hesaplar tüm paraların adetlerini yazmayı bitirdikten sonra tüm türleri toplayabilmek için hesapla butonuna basılır ve bütün paraların ne kadar olduğu hesaplanır.

Kullanımı aşırı basit ve reklamsız bu uygulamayı çok seveceksiniz, iyi günlerde kullanın.

Para Sayar uygulamasını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.




Uygulamayı geliştirmek isteyen arkadaşlar için kaynak kodlar açıklamalarıyla birlikte aşağıdadır buyurun.

Öncelikle kodlama kısmını sizlerle paylaşayım.

Kodlara baktığınızda resmin en sol tarafında tüm para birimleri global olarak belirlenmiş ve hepsi sıfır olarak atanmış bunun amacı başlangıçta her bir para miktarının sıfır olması.

hemen yan tarafına geçince para türünün değeri hesaplanıyor textbox'a yazdığımız adet miktarı ile paranın değeri çarpılıyor ve başlangıçta değeri sıfır olan globallerin değeri yeniden ayarlanıyor, örnekleyecek olursak 5 adet 200TL nin değerini program söyle buluyor; Global iki yüz = 5x200 yani Global iki yüz = 1000 anlamına geliyor tüm para birimlerinin değeri sırasıyla bu şekilde hesaplanıyor ve en son hesaplanan tüm değerler toplanıyor.

1TL 'nin altındakileri  farklı hesaplandığını göreceksiniz bölme işlemi kullanılmış bunun nedeni sonucun TL olarak bulunması yani 1 TL den küçükleri ondalık sayı olarak gösterebilmek için bölme işlemi kullanıldı. " 50 kuruş = 0.5 TL "

Bir yan tarafa daha geçince burada ayrı ayrı birbirinin benzeri olan bir çok kod göreceksiniz bu kodlar adedi yazılan paranın ne kadar tuttuğunu hesaplamak için yazılmıştır böylece program işimiz tamamen bitmemiş olsa dahi bize bilgi veriyor; iki yüzlükler bin TL tuttu gibi.

Para Sayar android uygulamasının aia dosyasını indirip projeyi kendi hesabınızda açabilirsiniz buyurun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yazılar

Bize Yazın

İzleyiciler