3 Ocak 2016

Mit App Inventor tanıtımı Nedir? Ne işe yarar?

Mit App Inventor yazılım dili bilmeyen acemi kullanıcılar için Google'ın desteği ile hazırlanmış sürükle bırak yöntemiyle çalışan android uygulama üretme aracıdır. Kullanmaya başlamak için bir google hesabınızın olması yeterli.

İki aşamada kolayca Android uygulama üretebilirsiniz: birinci aşama tasarım aşamasıdır sürükle bırak yöntemiyle programınızın tasarımını yaparsınız ve ikinci aşama olarak uygulamanın fonksiyon kısmı başlar burada da yine sürükle bırak yöntemini kullanarak fonksiyonları yazarsınız ancak Mit App Inventor'un burada size yine yardımcı olur yapboz şeklindeki kodlama kısmı hatalı kodlamalar yapmanıza engel olur hangi parçanın nereye geleceğini bilmemenize rağmen doğru yeri bulabilirsiniz hangi parçanın nereye geçeceği bellidir.




Mit App Inventor uygulaması bilgisayara kurulan bir program değildir bir websitedir uygulamaları tarayıcı üzerinde hazırlarsınız bu yüzden internete bağlı olmanız gerekir uygulamayı yaptıktan sonra bilgisayarınıza yada telefonunuza indirip deneyebilirsiniz, ayrıca uygulamayı tasarlarken yaptıklarınızı kolayca test edebilmek için güzel çözümler üretilmiş bilgisayarda yaptığınız kodlamaları anında telefonunuzda deneyebilirsiniz.

Mit App Inventor sitesinin ana adresi: // incelemek isteyebilirsiniz.

Mit App Inventor ile hemen uygulama yapmaya başlamak için ise adres:

2 yorum:

  1. 2 resimde solda gözükenleride çekip eklersen çok yardımın dokunur uygulama yapmam lazım lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim sol tarafta tüm para birimlerinin globalleri 0 "sıfır" olarak belirleniyor. Eğer para sayar da para birimi yazilmazsa 0 ile çarpıyor sonuç etkilenmiyor amaç o

      Sil

Popüler Yazılar

Bize Yazın

İzleyiciler