24 Mayıs 2016

Mit App Inventor 2'deki Videoları Youtube Uygulamasında Açma

Mit App İnventor 2 uygulaması ile yapılan android programlarda videoları Youtube'de açmak için Activity Starter fonksiyonu kullanıyoruz, bu konuyla ilgili uygulamalı örneğimiz aşağıdadır.


Uygulamanın Yapılışı

Öncelikle yeni bir proje başlatalım ve içerisine buton ve activity starter aracını sürükleyip bırakalım hazırladığımız proje alttaki resimdeki gibi olacak daha sonra activiyt starter aracına tıklayalım ve sağ tarafta açılan seçeneklerden Action kısmına android.intent.action.VIEW yazıyoruz bu komut telefonumuzda kurulu uygulamaları çalıştırmaya yarar


Youtube uygulamasının açılmasını ve istediğimiz videoyu açabilmemizi ise datauri ya vereceğimiz değer sağlar vnd.youtube:zCPuBW1faPc buradaki kırmızı renkte olan yer youtube videolarının id numarasıdır alttaki resme bakarak nereden bulacağınızı öğrenebilirsiniz. DataUri'yi Activiyt starterin seçeneklerinden de yazabiliriz ancak değişen bir içeriğe sahipseniz bunu kodlama kısmında tanımlamalıyız ben bu çalışmada datauri'yi kodlama kısmında tanımladım basit bir tanımlama siz programınıza göre tanımlamaları daha iyi şekilde düzenlersiniz. En son olarak Activity starter i baslatıyoruz. 


Uygulamanın .aia Dosyasını aşağıdan indirip kendi Mit App Inventor Hesabınıza yükleyerek çalışmanın kodlarını inceleyebilirsiniz.


Popüler Yazılar

Bize Yazın

İzleyiciler